top of page
download.jpg

Exploring English

 

Exploring English is een lijn om Engels te leren, te doen en te ervaren. Een materiaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. De lijn is ontwikkeld vanuit de visie dat kinderen zelf willen en kunnen leren. Dat zij met de juiste begeleiding en voorbereide omgeving Engels ontdekken, leren begrijpen en leren zichzelf te uiten in het Engels. Kinderen onderzoeken hoe het gebruik van de Engelse taal hun mogelijkheden en hun wereld vergroot.

Exploring-English-Groundwork.jpg

Hoe ziet Exploring English eruit?

Exploring English wordt geleverd in een houten kast met vijf laden gevuld met werkjes waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. In de laden zitten houten doosjes met kunststof deksel en een kistje met kunststof kaarten waarop de oefening voor het kind staat. De onderbouwmaterialen worden geleverd in een speciaal frame dat geplaatst kan worden in iedere kast.

Voor iedere bouw is er een kist met inspirations, kaarten waarop uitgewerkte aanbiedingen en lessuggesties voor de leerkracht staan. Exploring English werkt vanuit thema’s: 10 thema’s voor iedere bouw.

download-1.png

Explorations

Elk thema bevat 15 explorations, het zijn de doosjes en de kaarten waarmee kinderen hun wereld in het Engels vergroten door te lezen, te schrijven, te spreken en te luisteren.

download-5.png

Word boxes

Passend bij ieder thema zijn er 3 wordboxes. De wordboxes zijn de basis, kinderen vergroten hiermee hun woordenschat.

download-6.png

Picture boxes

De picture boxes zijn een aanvulling op de word boxes. In de onderbouw zijn de afbeeldingen voorzien van een geluidsfragment.

download-3.png

Groundwork

Groundwork is de basis die een kind nodig heeft om de Engelse taal te leren kennen, te waarderen en te oefenen.

download.png

Explanations

Explanations zijn een onderdeel van groundwork, werkjes met woordsoorten en zinnen. Kinderen ontdekken de wetmatigheden van de Engelse taal.

download-4.png

Inspirations

De Inspirations horen bij de lijn van de leerkracht. Ze zetten een leerinhoud kernachtig neer en inspireren. Ze kunnen gebruikt worden in kleine en in grotere groepen.

Exploring-English-Groundwork_2-1100x734.

Handleiding

De handleiding van Exploring English kun je hier downloaden.

Dit stappenplan helpt je bij het inrichten van de kast.

En de overzichten van de thema’s uit de midden- en bovenbouw vind je hier.

Contact

Direct starten met registreren? Of vragen over Exploring English? Neem contact op met onze klantenservice. 

kast_exploring-english-196x300.png
bottom of page