top of page
LDO Rekenen materiaalpakketten header.png

LDO Rekenen - Materiaalpakketten

De spel- en materiaalpakketten zijn samengesteld per rekenthema en zijn voor iedere (combinatie)groep weer verschillend. Je kunt complete pakketten per (combinatie)groep bestellen. Je krijgt dan alle materialen van alle relevante thema’s voor deze groep. Daarnaast zijn de spel- en materiaalpakketten ook samengesteld per thema. Zo kun je  er dus ook voor kiezen om snel wat extra materiaal toe te voegen in de groep voor de thema’s naar keuze.

Om het nog makkelijker te maken leveren we ook stevige transparante boxen om de materialen in op te bergen. Na afloop van een thema verzamel je alle materialen weer in de box. De boxen kunnen worden voorzien van een overzichtskaart die erop kan worden geplakt.

Voorbeeld: Materiaalpakketten Getalbegrip

Bij het thema getalbegrip draait het om het leren kennen van de getallen en de getal structuren. Waar gebruiken we de getallen allemaal voor? En hoe spreek je grote getallen eigenlijk uit? Hoe schrijf je de cijfers? Of waar komt een getal op de getallenlijn? Het spel- en materiaalpakket zit vol met uitdagende materialen die je hiervoor kunt inzetten:

 

Spel MEP: dit spel oefent de getalbeelden tot 12. Dit spel vind je in de pakketten voor de groepen 1/2, 3/4 en 3/4/5.

 

Dobbelstenen koffer: Deze koffer bevat allerlei verschillende dobbelstenen. Ook dobbelstenen met de honderdtallen of de duizendtallen. Zo kun je oneindig experimenteren met het maken van verschillende grote en kleine getallen. Deze koffer is voor alle groepen en kan ook ingezet worden in andere thema’s.

 

Boek hoeveel is 23 triljoen: Dit boek hoort bij de groepen 6/7/8 en 7/8. Kinderen lezen over allerlei toepassingen van grote getallen in het dagelijks leven. Zo vormen de grote getallen een inspiratiebron om de wereld te verkennen. Een mooi boek voor sterke rekenaars.

 

Getallenkaarten spelen met getallen: Voor het thema getalbegrip zijn in alle pakketten grote getalkaarten opgenomen. Hiermee krijgen de kinderen inzicht in de volgorde van de getallen en de getallenlijn.

LDO Rekenen materiaalpakketten - getalbegrip header.jpg

Voorbeeld: Materiaalpakketten Breuken

Bij het thema breuken draait het om het leren kennen van de meest voorkomende breuken. Ook leren de kinderen om te rekenen met deze breuken. Welke breuken zijn even groot? En wat hebben de procenten en kommagetallen te maken met deze breuken. Het thema breuken wordt aangeboden in de bovenbouw (groep 7/8 en groep 6/7/8):

 

Dominospellen: in het materiaalpakket zitten verschillende dominospellen. Hier moeten kinderen de breuken met elkaar vergelijken en de juiste breuk aanleggen.

 

Breukenpuzzel: ook hier zoeken de kinderen de juiste puzzelstukjes bij elkaar. Er wordt aandacht besteed aan het optellen van gelijke breuken.

 

Ondersteunend materiaal: verder zit er in het pakket veel ondersteunend materiaal om breuken te leren kennen of te vergelijken. Met de magnetische breukenstroken ontdekken kinderen welke breuken gelijk zijn, door ze op elkaar te leggen.

bottom of page