IMG_6137.jpg

Lespakket De Lettertrein i.s.m. Heutink

 

 

De Lettertrein is een compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid. 

Op een speelse manier maken zowel peuters als kleuters kennis met letters in elke vorm: letterteken, letterklank, de positie van een letter in een gesproken en geschreven woord en nog veel meer! 

Lespakket De Lettertrein

Een uniek lespakket met een variatie aan materialen voor alle stadia binnen de ontluikende geletterdheid van kleuters.

 

De Lettertrein is op verschillende manieren en meerdere malen per week inzetbaar. Hierbij wordt uitgegaan van korte lesactiviteiten van 5 minuten tot een half uur. De leerkracht is vrij om de volgorde van het letteraanbod te bepalen. 

 

Een compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid

 

 

Het lespakket bestaat uit: het prentenboek De Lettertrein, een rijke digitale leeromgeving, handpop Teun, een dubbelzijdige poster en een uitgebreid ondersteunend spellenpakket. Het spellenpakket bestaat uit Memo+ (Multi-inzetbare memorie), Match (zelfcontrolerend combinatiespel) en Blocco (Letterspel).

IMG_6089.jpg

Prentenboek

De Lettertrein

De kinderen maken een reis door het land van Taal! Teun de giraf leert de kinderen letters door ze steeds mee te nemen naar een nieuwe wagon.

Het boek kan ingezet worden als zoekboek, voorleesboek of als letterboek.

IMG_6214.jpg

Rijke digitale leeromgeving

Een rijke digitale omgeving is beschikbaar voor leerkrachten en leerlingen. De omgeving zit boordevol tools als praatplaten, filmpjes, liedjes en spelletjes!

IMG_5974_edited.jpg

Ondersteunend spellenpakket

Op een spelende manier komen de kinderen in aanraking met letters. Alle spellen zijn adaptief inzetbaar, zodat kinderen op hun eigen niveau de nieuwe letter kunnen verwerken!

De Lettertrein Werkmap met handleiding

De Lettertrein is een lespakket voor de ontluikende geletterdheid. Op een speelse manier ontdekken de kinderen letterklanken en lettertekens.

De Lettertrein Werkmap bevat naast de algemene handleiding, ook woordkaartjes, werkbladen en kleurplaten per letter. Bovendien zijn er voor elke letter lesvoorstellen opgenomen om De Lettertrein optimaal in te kunnen zetten in de klas.

De Lettertrein Handpop Teun

De Handpop Teun is het karakter dat de leerlingen begeleidt bij verschillende lesactiviteiten. Voornamelijk bij kringactiviteiten is Teun van toegevoegde waarde.

 

In de handleiding is informatie over Teun en zijn inzetbaarheid opgenomen.

De Lettertrein Poster

De Lettertrein Poster is een educatieve poster met alle letters van het alfabet voorzien van een tekening waarvan de eerste letter correspondeert met de afgebeelde letter. 

Spellenpakket bij De Lettertrein

Spellen nemen een belangrijke plaats in binnen het kleuteronderwijs, waarbij autonomie, samenwerken en de natuurlijke behoefte om te leren worden gestimuleerd. 

Match, Blocco en Memo+ sluiten naadloos aan op De Lettertrein. Deze materialen zijn adaptief inzetbaar, zodat kinderen op hun eigen niveau de nieuwe letter kunnen verwerken. 

De spellen zijn van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Match

Het spel Match bestaat uit een basiskist en vier kisten met opdrachtenkaarten, die qua niveau oplopen van makkelijk naar moeilijk.

Leerdoelen die hierbij gehaald worden zijn o.a.:

 • letterherkenning

 • visuele discriminatie

 • kennismaken met woordbeeld

Blocco

Deze spelset bevat een kist met 95 woordkaarten en 120 letterblokjes. Op de ene kant van de woordkaarten staat alleen de afbeelding. Op de andere kant staat ook het woord afgebeeld.

Leerdoelen die hierbij gehaald worden zijn o.a.:

 • letterherkenning

 • visuele discriminatie

 • kennismaken met woordbeeld

Memo+

Deze spelset bestaat uit een kist met vier vakken. Hierin zitten verschillende memoriekaartjes. Voor de zelfcontrole is er op de achterkant van de deksel een controleoverzicht gedrukt.

Leerdoelen die hierbij gehaald worden zijn o.a.:

 • letterherkenning

 • kennis maken met woordbeeld

 • visuele discriminatie

 • sociale ontwikkeling

 • stimuleren visueel geheugen

Reis mee met De Lettertrein

Download hier de brochure

Download brochure

Klik op onderstaande knop en de download van de brochure van De Lettertrein zal automatisch starten. 

Bekijk voorbeeld van het Prentenboek

In deze video hoor en zie je het verhaal van de letter 'a' in het prentenboek. 

Vragen over het lespakket van De Lettertrein?

Hulp nodig?

Het lespakket ​van De Lettertrein is met zorg ontwikkeld binnen ons team.

 

Heeft u vragen over een van de producten of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op via onderstaande button, of bel ons op: 0546 55 65 05.