top of page
header toptopo landingspagina 2.jpg

Nieuw: TopTopo, spelenderwijs topografie leren! 

 

 

Hoe heten alle hoofdsteden van onze provincies? Waar stroomt de Westerschelde? Welke buurlanden heeft Duitsland? Waar ligt de Sahara? Met de vernieuwde topografie module TopTopo leren kinderen alle toponiemen van Nederland, Europa en de wereld!

 TopTopo bestaat uit een zelf in te vullen TopTopo atlas én een digitale leeromgeving. De kinderen gaan op reis en vliegen langs Nederland, Europa en de wereld. Lees verder en ontdek hoe leuk en leerzaam topografie kan zijn!

Toptopo-Auto-lres.png
stippellijn.png

Ontdek nieuwe plaatsen in de TopTopo atlas

In de TopTopo atlas noteren kinderen de toponiemen. De TopTopo atlas bestaat uit 3 delen: Nederland, Europa en de wereld. De kinderen moeten zuinig zijn met hun atlas, want t/m groep 8 vullen ze hun atlas steeds verder in. Aan het eind van groep 8 hebben de kinderen hun eigen complete TopTopo atlas! 

 

Instappen is mogelijk vanaf groep 5 óf 6.

banner foto doeboek atlas-lres.jpg
Banner-small atlas binnenzijden-lres.jpg
Toptopo-Auto-rechtvooruit.png
stippellijn zonder aanwijzer.png
TopTopo Atlas digitale omgeving-banner-medium.jpg

De digitale leeromgeving van TopTopo

Met behulp van de digitale atlas zoeken kinderen de plaatsen op. De kaarten worden geoefend met vijf games waardoor het leuk is om aan de slag te gaan met topografie. Door directe feedback kunnen de kinderen snel en zelfstandig leren.

Elke kaart wordt digitaal getoetst! 

Hierbij wordt ook gelet op spelling. Voor kinderen met dyslexie is er een andere toetsvorm.

Toptopo atlas-auto rechts.png
Auto drukwerk3 klein-lres.png
Banner-small digitale omgeving binnenzijden.jpg
banner landingspagina kaarten  klein.jpg

Meer weten over TopTopo?

Heb je vragen over TopTopo of nieuwsgierig naar hoe de digitale omgeving eruit ziet? Neem via onderstaande knop contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder. 

Extra: Het vliegspel

In de digitale omgeving kunnen kinderen het vliegspel spelen! Met het vliegspel leren kinderen spelenderwijs de toponiemen. Ze kunnen zelf de opties bepalen en de doelen die ze willen leren. In het spel vliegen ze dan naar de doelen toe en krijgen ze punten per goed gevlogen doel! 

banner vliegspel.jpg
stippellijn zonder aanwijzer.png
bottom of page