De-Getallentrein-1.jpg

De Getallentrein

 

Teun de giraf rijdt met zijn trein door het land van getallen en brengt allerlei goederen langs. Hij helpt graag een handje mee met het laden en lossen en zo maakt hij de leukste avonturen mee! Spelenderwijs maken peuters en kleuters kennis met getallen 1 t/m 20 aan de hand van het prentenboek met bijbehorende digitale omgeving. Er zijn talloze activiteiten te doen met de getallentrein.

prentenboek de Getallentrein.jpg

Verrijk de thema's in de onderbouw

Elk verhaal bevat een eigen thema. Zo sluit het verhaal bij getal 8 aan bij het thema winter, en het verhaal van getal 14 aan bij de kinderboerderij. Andere thema’s zijn lichaamsdelen, sport, huis, vakantie, voertuigen en nog veel meer.


Dit zijn veelvoorkomende thema’s in de onderbouw, dus ideaal om je lopende thema’s te verrijken met rekenactiviteiten.

Gebruik het als voorleesboek

Elk getal heeft een eigen verhaal. Dit verhaal wordt ondersteund met een bijpassende tekening met Teun.
Teun reist door het land van de getallen waar hij met zijn trein iedere keer nieuwe avonturen beleeft. Zo stopt hij met zijn trein bij het park, de dierentuin, de skipiste, een pretpark, het zwembad en gaat hij komt hij zelfs zijn eigen standbeeld tegen! 

 

prentenboek de Getallentrein-2.jpg
getalbeelden-de Getallentrein-3.jpg

Oefen met getalbeelden

Elk getal wordt in verschillende vormen weergegeven.

Zo maken leerlingen kennis met de getalbeelden op alle mogelijke manieren, denk aan het getal zelf, vingerbeelden, dobbelstenen, voorwerpen en het geschreven getal.

Zoek en tel de voorwerpen met Teun!

Naast de verhalen met getallen, zijn er vier zoek- en telplaten te vinden voor de hoeveelheden 1 t/m 5, 1 t/m 10, 1 t/m 15 en 1 t/m 20. Kleuters worden hier spelenderwijs gestimuleerd om dezelfde voorwerpen te zoeken en te tellen hoeveel er van zijn. De antwoorden staan achter in het boek.

zoek en telde Getallentrein.jpg
Digibord de Getallentrein.jpg

Leerdoelen

De leerdoelen die o.a. aan bod komen bij de Getallentrein zijn:

  • Telrij t/m 10 en t/m 20.

  • Resultatief tellen.

  • Doortellen en terugtellen vanaf willekeurige getallen.

  • Getalbeeld herkennen.

  • Koppelen van hoeveelheid aan hoeveelheid.

  • Vingerbeelden t/m 5 en t/m 10 herkennen.

  • Dobbelsteenstructuur t/m 6 en t/m 12 herkennen.

  • De vijfstructuur op handen en rekenrekje.

Een rijke digitale omgeving is beschikbaar voor leerkrachten en leerlingen. Hier is het prentenboek digitaal te bekijken waardoor je leuke en leerzame klassikale activiteiten kunt doen. Lees het verhaal voor aan de hand van de praatplaat, bekijk samen het filmpje, zing het liedje of zoek en tel voorwerpen op de zoekplaat. Voor de kinderen zijn er ook leuke digitale spellen. Kortom, heel veel tools om spelenderwijs kennis te maken met getallen, zowel klassikaal als op individueel niveau.

Rijke digitale leeromgeving

Digibord de Getallentrein-startscherm.jpg

Reis mee met de Getallentrein!

De Getallentrein is te bestellen als digitale licentie met een leerkracht- en leerlingmodule of een digitale licentie enkel voor de leerkracht. Bij beide licenties ontvang je het prentenboek.