top of page
Headergroep12.jpg

TopOntdekkers 1/2

 

TopOntdekkers 1/2 bestaat uit 12 thema’s, met elk 5 opdrachtkaarten. Elk jaar worden er 6 thema’s aangeboden. De leerkracht kiest een opdrachtkaart met een onderwerp. Deze wordt klassikaal geïntroduceerd en de kinderen alleen, in tweetallen of in groepjes de bijbehorende verwerking op deze kaart.

Elke opdracht kent een eigen specifieke verwerking binnen het onderwerp. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling van de kleuters. Aan de orde komen: kringgesprek, een hoekenles, een buitenactiviteit, knutselopdrachten en nog veel meer.

banner12.jpg

1. Mappenset met opdrachtkaarten

De mappenset van TopOntdekkers 1/2 bestaat uit twee mappen. In de eerste map zitten alle opdrachtkaarten voor de thema’s 1 t/m 6. In de tweede map zitten alle opdrachtkaarten voor de thema’s 7 t/m 12.

2. Digitale omgeving

Bij TopOntdekkers hoort een rijke digitale leeromgeving. Daarin zijn alle opdrachtkaarten digitaal te openen. Ook zijn hier filmpjes, artikelen, werkbladen en digitale boeken te vinden. 

banner12tablet.jpg

3. Boekenpakket

Speciaal bij de thema’s is er een boekenpakket samengesteld voor groep 1/2. Het boekenpakket bestaat uit 36 titels en inzetbaar bij de lessen. Er zitten zowel prentenboeken als informatieve boeken in het pakket om de kinderen te enthousiasmeren, informatie te bieden of om een kringgesprek te voeren over het onderwerp van de les.

4. Materiaalpakket

Bij TopOntdekkers 1/2 is een materiaalpakket samengesteld voor extra verdieping binnen het onderwerp. Onder het kopje ‘Extra opdrachten’ staan activiteiten omschreven die kinderen kunnen doen. De meerwaarde van het materiaalpakket is dat deze activiteiten zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. 

In het materiaalpakket zijn materialen opgenomen die de volgende vaardigheden stimuleren:

  • Ruimtelijk inzicht

  • Taalontwikkeling

  • Samenwerken

  • Fijne en grove motoriek

  • Creatieve ontwikkeling

  • Kleurherkenning

  • Letterherkenning

IMG_6282-bewerkt.jpg
bottom of page