top of page
  • Kids Learning

Ontdek onze taalmaterialen in de Taal brochure en onze zaakvakmethode TopOntdekkers.

Deze week vind je de Taal brochure vol met taalmaterialen voor groep 1 t/m 8 en de brochure van de zaakvakmethode TopOntdekkers bij jullie school in de brievenbus.


Van voorbereidend taal tot begrijpend lezen
Ontdek onze taal materialen en zaakvakmethode TopOntdekkers

Bekijk de taalmaterialen in de Taal brochure en de zaakvakmethode TopOntdekkers


Taalmaterialen in de Taal brochure

I.s.m. Groen Educatief bieden we materialen voor taal van voorbereidend taal tot begrijpend lezen.


In deze brochure vind je lesmateriaal over:

  • Voorbereidend taal met Bas in de klas

  • Ontluikende geletterdheid met De Lettertrein

  • Aanvankelijk lezen met TaalOceaan

  • Begrijpend lezen met TopLezers



Bas in de klas: Compleet programma voor voorbereidend taal en rekenen

Voor groep 1-2

Uitgeverij Groen Educatief

Bas beleeft allerlei avonturen en neemt de leerlingen hierin mee aan de hand. Er wordt een compleet programma voor voorbereidend taal en rekenen geboden met aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden voor het jonge kind (peuters en kleuters).



De Lettertrein: Compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid Voor groep 1-2

De Lettertrein is een compleet lespakket voor de ontluikende geletterdheid. Op een speelse manier maken zowel peuters als kleuters kennis met letters in elke vorm: letterteken, letterklank, de positie van een letter in een gesproken en geschreven woord en nog veel meer! De basis is het prentenboek, waar vanuit vele activiteiten kunnen worden gedaan.



Voorschotbenadering TaalOceaan: Kennismaken met aanvankelijk lezen

Voor groep 1-2

Uitgeverij Groen Educatief

Om kinderen in de kleutergroep alvast voor te bereiden op het taal- en leesonderwijs in groep 3, is er een voorschotbenadering. Deze benadering is gekoppeld aan TaalOceaan, een methode voor aanvankelijk lezen en taal, maar kan ook zonder deze vervolgmethode gebruikt worden. Met de Voorschotbenadering worden kinderen voorbereid op het technisch leren lezen, doordat er aandacht is voor de ontwikkeling van het fonologisch bewustzijn (het bewustzijn van klanken in woorden, denk aan hakken en plakken) en de letterkennis. De ontwikkeling van het fonologisch bewustzijn en de letterkennis zijn vooral belangrijke voorspellers van het leessucces van een kind in groep 3. De ontwikkeling van deze benadering is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.



TaalOceaan: Aanvankelijk lezen en taal

Voor groep 3

Uitgeverij Groen Educatief

Diverse studies benadrukken het belang van een goede leesvaardigheid in groep 3 voor een succesvolle schoolcarrière. Kinderen die op dit punt goed kunnen lezen, hebben meer kans op succes dan zij die nog worstelen met lezen aan het einde van groep 3.



TopLezers: Begrijpend lezen met rijke teksten uit kinderboeken

Voor groep 5 t/m 8

Lezen met begrip is een vakgebied dat in de belangstelling staat, zowel bij onderzoekers als op scholen. Er is behoefte aan vernieuwing: de aandacht moet gericht worden op leesmotivatie. Kids Learning ontwikkelt daarom een nieuwe methodiek: TopLezers. Met TopLezers leren kinderen begrijpend lezen door themagerichte teksten uit kinderboeken. Recente kinderboeken, zowel verhalen, informatieve teksten als poëzie, krijgen een plaats in de klas. De kinderen duiken dieper in de tekst door gesprekken en opdrachten. Leren begrijpend lezen is een proces van samen lezen, praten, denken, delen en oefenen. Kinderen krijgen de ruimte te groeien door twee schooljaren aan dezelfde doelen te werken.



Bekijk de zaakvakmethode TopOntdekkers in de brochure


TopOntdekkers: Geïntegreerd zaakvakonderwijs

Voor groep 1 t/m 8

TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden.


TopOntdekkers is gebaseerd op:

  • Geïntegreerd zaakvakonderwijs

  • Ontdekkend en onderzoekend leren

  • Thematisch concentrisch werken

  • Meervoudige intelligentie

  • 21e eeuwse vaardigheden

  • Planning en reflectiegesprekken

  • Product- en procesbeoordeling

  • Doorlopende leerlijn

  • Kindvriendelijke informatiebronnen



21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page