top of page
  • Kids Learning

Nieuw onderwijsmateriaal voor 2020/2021

Het schooljaar 2019-2020 was een bewogen schooljaar. Van schoolsluiting en onderwijs op afstand naar kleine klassen, waarbij digitaal onderwijs in een stroomversnelling is gekomen. 

Voor het schooljaar 2020/2021 hebben wij voor u mooie aanbiedingen in petto. De familie Stenvert, waar Kids Learning onderdeel van uitmaakt, staat 100 jaar in dienst van het onderwijs en dat willen we vieren. In deze blog vindt u alvast een kort overzicht wat u allemaal van ons kunt verwachten.


We wensen u (alvast) een hele fijne zomervakantie.


De Getallentrein

Naast De Lettertrein komt er nu ook De Getallentrein. De getallentrein is een lespakket om op een speelse manier de getallen te leren. Het bestaat uit een prentenboek, Teun de giraf, een werkmap (incl. handleiding) en de getallentrein applicatie.


Met het Prentenboek De getallentrein maak je een reis langs de getallen 1 t/m 20. Elk getal kent een eigen verhaal, een praatplaat en diverse afbeeldingen die allemaal iets te maken hebben met het getal dat centraal staat. De volgorde van het aanbieden van de getallen staat vrij voor de leerkracht. Het boek kan op verschillende manieren worden gebruikt: als zoekboek, voorleesboek of als getallenboek. De werkmap bevat naast de handleiding ook handige werkbladen en een kleurplaat per cijfer.


De handpop Teun begeleidt de leerlingen bij verschillende lesactiviteiten. De getallentrein app is een digitale applicatie die klassikaal ingezet kan worden, maar bevat ook zelfstandig oefenmateriaal voor de leerlingen. De digitale applicatie is zowel voor het digibord als de tablet geschikt.


TopOntdekkers

TopOntdekkers is een nieuwe thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema's (6 per jaar). 


TopOntdekkers is gebaseerd op:

  • Geïntegreerd zaakvakonderwijs

  • Zelfontdekkend leren

  • Thematisch concentrisch werken

  • Meervoudige intelligentie

  • 21e eeuwse vaardigheden

  • Planning en reflectiegesprekken


TopCanon vernieuwd!

Op 22 juni 2020 presenteerde de ‘commissie Herijking Canon van Nederland’ de vernieuwde Canon. Topontdekkers TopCanon wordt aangepast met de 10 nieuwe canonvensters en de opdrachtkaarten zijn voorzien van een frisse nieuwe lay-out. Met TopCanon werk je met een thematische wijze aan de Canon van Nederland. De gemaakte kaarten komen in een portfolio. De leerling maakt zo een eigen 'geschiedenisboek'. De kaarten zorgen tevens voor een brede kijk op het thema en de plaats en tijd in de geschiedenis.KL Informatiecentrum

Een uitgebreid informatiecentrum op school? Dat kan met de boekjes van Kids Learning Informatiecentrum! In het KL Informatiecentrum wordt informatie op een begrijpelijke manier uitgelegd. In samenwerking met Uitgeverij Onlineklas heeft Kids Learning een mooie serie informatieboekjes gemaakt. Deze boekjes zijn binnenkort te vinden in de Portal van Onlineklas.


134 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page