top of page
  • Kids Learning

Probeer nu TopOntdekkers uit tijdens Valentijnsdag met een opdrachtkaart over de liefde!

Het is bijna Valentijnsdag. We vieren dit met een passende opdrachtkaart van TopOntdekkers die je gratis hieronder kan downloaden. Zo kan je eenvoudig en origineel met de kinderen aan de slag met het thema liefde!

Probeer nu TopOntdekkers uit op Valentijnsdag
Een leuke opdrachtkaart voor Valentijnsdag

Met deze opdracht gaan de kinderen erachter komen hoe het vroeger was om verkering te hebben en te trouwen. Door middel van een interview met hun opa, oma of andere bekende die ouder is dan 60 jaar, komen ze hier achter. De antwoorden en foto's verwerken ze in een leuk boekje.De kaart is bedacht voor groep 5/6, maar is ook goed inzetbaar voor groep 7/8.


Wat is TopOntdekkers?


TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden.


Het bevat doorlopende leerlijnen van groep 1 t/m 8, maar is ook vanaf groep 3 of groep 5 in te zetten. Dat wordt bepaald door de visie van de school. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema’s. Deze thema’s bevatten onderwerpen uit de vakgebieden geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek en mens en maatschappij.


Thema's van TopOntdekkers
TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode

Elk thema bevat 15 opdrachtkaarten waarbij de ontwikkeling van de vaardigheden centraal staat. De informatie en kennis die nodig is om de opdrachten te maken zijn een middel om deze vaardigheden te ontwikkelen. Denk aan vaardigheden zoals informatie opzoeken, verwerken, communiceren en samenwerken.


Extra modules

TopOntdekkers kun je samenstellen naar de wensen en de visie van de school. Het basispakket TopOntdekkers 1 t/m 8 dekt alle kerndoelen voor het zaakvakonderwijs. Wil je als school extra aandacht bieden aan de vakken geschiedenis, topografie en natuur en techniek? Of aan dramalessen? Breid je pakket dan uit met de extra modules.Extra aandacht voor geschiedenis, topografie, drama en techniek
Extra modules van TopOntdekkers

Meer weten over TopOntdekkers?

181 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page