top of page
  • Kids Learning

Leer alle tafels met Teun de giraf!

Oefen mee met Teun de giraf op je pc of tablet en haal je Tafeldiploma!


Hieronder volgt er een uitleg per spel. Alle spellen zijn gecreëerd met als doel de tafels 1 t/m 10 onder de knie te krijgen. Spelenderwijs leren de kinderen op verschillende manieren de tafels. Ze worden spelenderwijs getest op snelheid, geheugen en reactie. De spellen zijn allen zelfcontrolerend en kinderen kunnen dus autonoom aan de slag.Spel 1: Test hoe snel jij de brieven kan bezorgen

In dit spel worden de kinderen uitgedaagd om zo snel mogelijk de brieven te bezorgen. Op alle brieven staan rekensommen en op alle brievenbussen staan alle uitkomsten. De kinderen kunnen hun kennis testen, door de sommen uit te rekenen en de brief in de bijbehorende brievenbus te doen. Ze krijgen meteen te zien of het licht gaat branden in het huisje en dus dat het antwoord klopt, of dat het antwoord niet klopt. Dan kunnen ze opnieuw proberen net zolang totdat het antwoord klopt. Als alle rekensommen goed uitgerekend zijn en de brieven op zijn, hebben ze een tijdscore. Zo kunnen de kinderen zichzelf uitdagen om steeds tot een snellere score te komen.

Spel 2: Welke ster hoort er niet bij?

Bij 'Welke ster?' gaat het erom dat kinderen leren te zien welk getal niet in de gekozen tafel hoort. Dit spel gaat niet op tijd, en dus hebben de kinderen de tijd om te kijken en na te denken. Bij elke goede ster, komt er een groen balletje in de balk onderin het scherm, bij elk fout antwoord een rood balletje. De kinderen kunnen zichzelf uitdagen door alle 15 keren de juiste ster aan te klikken en dus 15 groene balletjes te verzamelen.

Spel 3: Welke hoed?

Met het spel 'Welke hoed?' moeten de kinderen erg goed opletten. Eerst wordt er onder elke hoed heel kort een uitkomst getoond. Deze moeten de kinderen goed onthouden. Vervolgens volgt de som, die ze moeten uitrekenen. Dan moeten ze de hoed met het juiste getal eronder aanklikken. Hier worden de kinderen dus ook getest op hun kort termijn geheugen! Ook bij dit spel kunnen de kinderen zichzelf uit dagen door zoveel mogelijk groene balletjes op rij te scoren.


Spel 4: Racket race! Ben jij de snelste?

Het doel van dit spel is om jouw racket sneller te laten zijn dan de andere racket. De racket gaat sneller, bij het geven van goede antwoorden op de sommen.

Voor aanvang kunnen kinderen kiezen uit 3 niveaus: makkelijk, normaal en moeilijk. Dus als ze op het makkelijke niveau winnen, kunnen ze een niveau hoger spelen.


Spel 5: Lampen vervangen! Welke lamp moet er vervangen worden?

Bij dit spel zien kinderen alle uitkomsten van de tafel op een rij hangen, maar er is een getal dat ontbreekt die ze dus moeten invullen. Bij dit spel kunnen ze zichzelf uitdagen door zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Dit zien de kinderen terug aan het aantal groene balletjes die ze verzamelen door een goed antwoord te geven.

Spel 6: Ballonnen klikken!

Klik op de juiste ballon en win! Met dit spel gaat het erom dat kinderen binnen een bepaalde tijd de uitkomst van de som moeten uitrekenen en de uitkomst zien tussen de verschillende antwoorden die gegeven worden. Fout antwoord? Dan gaat het heel hard regenen. Bij een goed antwoord blijft de zon schijnen!

Voor aanvang kunnen kinderen kiezen uit 3 niveaus: makkelijk, normaal en moeilijk. Dus als ze op het makkelijke niveau winnen, kunnen ze een niveau hoger spelen.

Spel 7: Sloopkogel: Help Teun op de bouwplaats!

Help Teun het gebouw te slopen! Bij elk goed antwoord komt de sloopkogel om het gebouw te slopen. Bij een fout antwoord, blijft het gebouw staan. Bij dit spel krijg je 15 sommen waar de kinderen antwoord op moeten geven. Bij elk goed antwoord komt er een groen balletje onderin de balk. Zodoende kunnen de kinderen zichzelf uitdagen om 15 antwoorden op rij goed te antwoorden.


Spel 8: Kip en ei. Zoek het juiste ei bij de kip.

Bij dit spel worden de kinderen uitgedaagd om te onthouden welk getal er onder het ei ligt. Onder elke kip ligt een som, waarbij ze het antwoord onder het juiste ei moeten vinden. De kinderen kunnen doorspelen tot ze alle 10 combinaties gevonden hebben en de kippen zich onder in beeld verzameld hebben.


Spel 9: Museumstuk. Klik op het juiste antwoord en ontdek wat achter het schilderij zit.

Op elk vakje van het schilderij staat een uitkomst van sommen van de tafel die ze gekozen hebben. Bij ieder goed antwoord, zien ze een stukje van de tekening die onder het schilderij verstopt zit. De kinderen kunnen doorspelen tot ze de hele tekening onder het schilderij zien!


Spel 10: Sommen rit. Weet jij op tijd wat de uitkomst is?

Teun rijdt met zijn auto en onderweg komt hij bordjes tegen met sommen van de uitgekozen tafel. Alle goede antwoorden komen onderin op het verkeersbord te staan. Bij een fout antwoord, kan de autorit opnieuw gestart worden. Zo kunnen kinderen zichzelf uitdagen zoveel mogelijk goede antwoorden op rij te geven.

3.271 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page