top of page
  • Kids Learning

Kennismaken met TopOntdekkers en TopLezers bij Heutink

Wil jij je oriënteren op een nieuwe zaakvakkenmethode TopOntdekkers of alles te weten komen over onze begrijpend lezen methodiek TopLezers?

In maart organiseert Heutink samen met partners op twee verschillende locaties in Midden- en Oost-Nederland een onderwijsmarkt voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs. Deze middagen zullen geheel in het teken staan van kennis opdoen en ervaringen delen over actuele en vernieuwende onderwijsthema’s.


Duik in onze nieuwste methodes en ga in gesprek met onze adviseurs. We zullen presentaties en workshops geven over onze zaakvakkenmethode TopOntdekkers en onze begrijpend lezen methodiek TopLezers.


De onderwijsmarkt vindt op twee verschillende data en locaties plaats:


Onderwijsmarkt Nijverdal op 8 maart

Van 14.30 uur tot 18.45 uur. Locatie: Heutink, Anders Celsiusstraat 15, Nijverdal. Het is ook mogelijk om in het aanmeldformulier te kiezen voor een rondleiding.Onderwijsmarkt Ede op 29 maart

Van 14.30 uur tot 18.45 uur Locatie: BIT Meet Me, Galileïlaan 17, 6716 BP EdeDe zaakvakkenmethode TopOntdekkers


TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden.


TopOntdekkers bevat een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8, maar is ook vanaf groep 3 of groep 5 in te zetten. Dat bepaalt de visie van de school. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema’s. Dus elk jaar worden er 6 thema’s aangeboden. Deze thema’s bevatten onderwerpen uit de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Elk thema bevat opdrachtkaarten waarbij de ontwikkeling van de vaardigheden centraal staan.De begrijpend lezen methodiek TopLezers


Met TopLezers leren kinderen begrijpend lezen met plezier!


Lezen, praten en denken over rijke teksten uit kinderboeken biedt betekenisvolle leessituaties en kinderen krijgen weer zin om een boek te lezen. Hoe zou het verhaal verder gaan? Welke leuke informatieteksten staan er nog meer in dit boek?


Er zijn vijf voorwaarden om tot leesbegrip te komen: leesmotivatie, vlot kunnen lezen, een goede woordenschat, kennis van de wereld en het kunnen toepassen van leesstrategieën.


De lessen van TopLezers zijn daarom gekoppeld aan de thema’s van TopOntdekkers en kunnen ook los van TopOntdekkers worden gegeven. Kinderen bouwen aan hun netwerk van woorden en kennis van de wereld. Ze passen aangeleerde leesstrategieën toe tijdens de lessen TopOntdekkers. Begrijpend lezen met TopLezers is leuk, motiverend en betekenisvol!


32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page