top of page
  • Kids Learning

Extra aandacht besteden aan Prinsjesdag? Dat kan!

Wil je extra aandacht besteden aan Prinsjesdag in de klas? Bij de nieuwste zaakvakkenmethode Topontdekkers gaat thema 3: School en werk voornamelijk over de politiek. Download hieronder de opdrachtkaarten.


Opdrachtkaart - Politieke partij

Met deze opdrachtkaart ontdekken de kinderen welke politieke partijen er allemaal zijn en wat er allemaal in een verkiezingsprogramma staat. Daarna maken de kinderen in groepjes een poster met een eigen verkiezingsprogramma. Ze overleggen goed wat zij belangrijk vinden in de huidige maatschappij.


Download 'Opdrachtkaart - Politieke partij' hier: https://bit.ly/3mjEvtl


Opdrachtkaart - De Eerste en de Tweede Kamer

Tijdens deze opdracht verdiepen de kinderen zich in de Eerste en Tweede Kamer en stellen zelf onderzoeksvragen op om meer te weten te komen over dit onderwerp. In groepjes maken de kinderen een Powerpoint presentatie over de Eerste en Tweede Kamer. De opdracht wordt afgesloten met een leuke quiz!


Download 'Opdrachtkaart - De Eerste en Tweede Kamer' hier: https://bit.ly/35AErzI


Opdrachtkaart - Werken in de politiek:

Deze opdracht maken de kinderen in tweetallen. Ze verdiepen zich in de politiek in hun omgeving. Ze kiezen bijvoorbeeld een wethouder, burgemeester of iemand uit de gemeenteraad. Ze stellen interviewvragen op om meer te weten te komen over wat het werk inhoudt. Daarna schrijven ze hier een verslag van en leren ze wat voor een rol deze persoon speelt in hun leven.


Download 'Opdrachtkaart - Werken in de politiek' hier: https://bit.ly/3kbPSSn


Meer weten van onze nieuwste zaakvakkenmethode TopOntdekkers? Vraag een vrijblijvende presentatie aan of bekijk de online presentatie: https://topontdekkers.onlineklas.nl/


Contact klantenservice:

Tel: 0546 55 65 05

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page