top of page
  • Kids Learning

Leer elke dag een letter met Teun

Bijgewerkt op: 2 apr. 2020


Juist nu alle kinderen thuis zitten, moeten we elkaar helpen. Maar hoe kun je kleuters het beste helpen? Je wilt natuurlijk dat de kleuters zich blijven ontwikkelen. Zij leren op een spelende manier, maar deze leersituaties moeten wel voorbereid worden. Daarbij willen wij graag helpen, daarom hebben wij iets leuks!


‘Thuis leren met kleuters? Dat kan met De Lettertrein.'


Elke dag gratis oefenmateriaal!

Vanaf woensdag 1 april delen wij elke schooldag oefenmateriaal van een nieuwe letter. Dit zijn materialen van het lespakket De Lettertrein. Teun, de machinist van De Lettertrein, neemt de kinderen mee door het land van taal. Elke dag komt hij in een andere wagon terecht. Daar beleeft hij de leukste avonturen. Met behulp van een filmpje, een digitaal prentenboek, een liedje en verschillende spelletjes kunnen kleuters elke dag oefenen met een nieuwe letter.


Hoe kunnen ouders helpen?

Elke dag zijn er korte activiteiten toegevoegd die ouders met hun kind kunnen doen. Deze activiteiten sluiten aan op de nieuwe letter en behoeven weinig materiaal. Dus informeer de ouders, zodat zij met hun kinderen kunnen oefenen.


‘De Lettertrein, voor ontluikende geletterdheid en woordenschatontwikkeling.’


Waar kan ik het gratis oefenmateriaal vinden?

We delen de komende weken elke dag een letter in een blog. Deze blogs kan je hier vinden: https://bit.ly/2UyiICi


Benieuwd wat De Lettertrein is?

Juf Kort ging aan de slag met de Lettertrein. In deze leuke vlog vertelt ze je er meer over en laat ze zien hoe ze de Lettertrein in haar groep inzet.


Bekijk de vlog van Juf Kort hier: https://bit.ly/3apA6Pf


Hoe blijf je op de hoogte?

Volg onze social media kanalen. Daarop zullen wij elke dag nieuw oefenmateriaal van De Lettertrein met jullie delen! Klik hier om ons te volgen en mis niks:
2.635 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page