TopCanon

TopCanon is een extra module om naast TopOntdekkers extra aandacht te geven aan geschiedenis. Deze module biedt 50 opdrachtkaarten die aansluiten op de 50 vensters van de Canon van Nederland. Deze kaarten zitten in een map maar zijn ook te vinden in de digitale leeromgeving. 

Waarom TopCanon?

Met Topcanon ontstaat een prachtige interactie tussen het kind en de leerstof, waardoor het leerproces zelfstandig en effectief wordt. De leerkracht treedt hierbij sterk coachend op.

De leerlingen bestuderen het thema en maken de opdrachten op de kaart. De thema’s worden in een context aangeboden die de leerlingen uitdaagt het onderwerp ruim uit te werken. 

De leraar beoordeelt of de leerling de kaart op een voldoende niveau heeft gemaakt. TopCanon is prima te gebruiken als waardevolle aanvulling op elke geschiedenismethode.

Een eigen geschiedenisboek

De leerling bepaalt zelf met welk thema hij begint. 
Gemaakte kaarten komen in een portfolio. 


In dit portfolio komen de uitwerkingen in de volgorde van de Canon. 
Hiervoor is een overzichtskaart aanwezig waarop de leerling bijhoudt hoe ver hij is met het uitwerken van de thema’s. 


De leerling maakt op deze manier een eigen geschiedenisboek: een mooie basis voor het voortgezet onderwijs.

Nieuw: TopCanon tijdlijn + stickers per les

Als aanvulling op TopCanon is er een TopCanon tijdlijn ontwikkeld, inclusief 50 stickers. Deze tijdlijn wordt vanaf groep 5 ingezet en telkens meegenomen naar de volgende groep. Aan het eind van groep 8 zullen alle 50 onderwerpen behandeld zijn en is de tijdlijn volgeplakt met alle stickers

Bekijk voorbeeld TopCanon Tijdlijn

Naslagwerken

De leerling maakt gebruik van verschillende informatiebronnen. 
Centraal staat de informatie die EnToen.nu levert. De leerling kiest de informatie bij kinderen, maar mag ook de informatie voor volwassenen lezen. 


Ook TopOndernemers Onlineklas is een prima informatiebron. Naast informatie op het internet kunnen ook boeken en tijdschriften worden geraadpleegd en films en documentaires worden bekeken. 


Voor gebruikers van TopCanon is er een boekenlijst op de site van TopOndernemers.

© 2020 Kids Learning B.V. - Educatieve Uitgeverij