TopKleuters

 

TopKleuters is een thematische geïntegreerd zaakvakkenmethode voor groep 1 en 2 en dient als voorbereiding op de methode TopOndernemers 3/4. Daarnaast is TopKleuters uitermate geschikt om als zelfstandige methode te gebruiken.

TopKleuters is een totaalpakket dat bestaat uit de volgende drie componenten: Digitale omgeving, boekenpakket en het materiaalpakket.

1. Digitale omgeving 

TopKleuters is te activeren via de Portal van Onlineklas. In deze digitale leeromgeving staan alle materialen voor de leerkracht om de les te kunnen voorbereiden. Denk aan opdrachtkaarten, werkbladen, filmpjes, liedjes en knipbladen. 

2. Boekenpakket 

Speciaal bij de thema’s van TopKleuters is er een boekenpakket samengesteld. Het boekenpakket bestaat uit 36 titels en inzetbaar bij de lessen van TopKleuters.

 

Er zitten zowel prentenboeken als informatieve boeken in het pakket om de kinderen te enthousiasmeren, informatie te bieden of om een kringgesprek te voeren over het onderwerp van de TopKleutersles.

3. Materiaalpakket 

Bij TopKleuters is een materiaalpakket samengesteld voor extra verdieping binnen het onderwerp. Onder het kopje ‘Extra opdrachten’ staan één of meerdere activiteiten omschreven die kinderen individueel, in tweetallen of in groepsverband kunnen doen.

De meerwaarde van het materiaalpakket is dat deze activiteiten zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Leerkrachten hoeven niet te begeleiden, de kinderen kunnen zelfstandig dit materiaal gebruiken.

In het materiaalpakket zijn materialen opgenomen die de volgende vaardigheden stimuleren:

  • Ruimtelijk inzicht

  • Taalontwikkeling

  • Samenwerken

  • Fijne en grove motoriek

  • Creatieve ontwikkeling

  • Kleurherkenning

  • Letterherkenning

Schoolbreed thematisch leren

TopKleuters is een thematisch leerpakket boordevol lesvoorstellen, werkbladen, proefjes, activiteiten in 12 thema's. Het is perfect als voorloper van TopOndernemers in te zetten. Bij scholen die al met TopOndernemers werken, wordt er schoolbreed in hetzelfde thema gewerkt. Nu kunnen de kleutergroepen ook aansluiten bij dit concept! Een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8 zorgt voor eenheid binnen de school zodat de kinderen van en met elkaar kunnen leren.

Meer dan alleen zaakvakken
TopKleuters is meer dan alleen zaakvakken. De 12 thema's, die de basis vormen voor de methode, is met zorg gekozen. Deze thema’s zijn erg herkenbaar voor kleuters en vinden aansluiting bij de thema’s van TopOndernemers 3 t/m 8. In deze thema’s komen onderwerpen aan bod die raakvlakken hebben met de zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek.

Maar er is meer! Elke opdracht kent een eigen specifieke verwerking binnen het onderwerp. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling van de kleuters. Denk aan een verwerking op taal, toneel, rekenen en muziek. Ook zijn er activiteiten die in buiten of in een (poppen-, bouw-) hoek kunnen worden uitgevoerd. Binnen de methode leren de kinderen letters, bedenken rijmwoorden, passen rekenvaardigheden toe, doen experimenten en gaan op onderzoek uit. En dat allemaal binnen het thema!

Download hier de nieuwe brochure van TopKleuters (PDF). 

Vragen naar aanleiding van de brochure of wil je meer weten? Vraag onze demo aan of maak een afspraak voor een vrijblijvende presentatie!

Download brochure