Drama in de klas, zoals het bedoeld is: TopDrama!

 

TopDrama is een extra uitbreiding bij TopOndernemers en kan heel functioneel worden ingezet naast de thematische lessen van TopOndernemers, zoals dat ook geldt voor TopCanon, TopTechneut en Top-o-Wereld.

 

Oneindig speelplezier

Er was al lange tijd een grote vraag vanuit de markt om óók voor het vakgebied drama aan te sluiten bij TopOndernemers. 

 

TopDrama is een houten kist met 30 leuke opdrachtkaarten bestaande uit 3 categorieën: wie-wat-waar en 6 beschrijfbare kaarten. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld.

 

Mede door verschillende lesvoorstellen kan er oneindig gevarieerd worden.

Instructievideo

Bekijk de instructievideo van TopDrama, om snel een goed beeld te krijgen van wat TopDrama is en wat je er allemaal mee kunt. Klik op onderstaande knop om de video te bekijken.

TopTechneut

TopTechneut kent een laagdrempelige benadering van techniek. Er wordt gewerkt met eenvoudig te verkrijgen materialen die meestal op de school aanwezig zijn. 

 

TopTechneut opdrachtkaarten

De opdrachtkaarten bieden de kinderen de mogelijkheid om ontdekkend en natuurlijk te leren. Ze maken gewoon een hele mooie ontdekkingsreis door de wereld van techniek en natuurkunde.

De opdrachtkaarten kunnen flexibel en los gebruikt worden en er kan individueel of in groepen mee gewerkt worden. Ze gidsen de leerling op een heel natuurlijke manier door de wereld van de techniek. 
Er is een extra serie werkkaarten met vooral natuurkundige inhoud toegevoegd. 

Aanvullend en in combinatie te gebruiken

De kerndoelen voor techniek zijn uiteraard uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van dit prachtige TopOndernemerspakket.

TopTechneut kan worden gecombineerd met elke natuurmethode en is ook een waardevolle aanvulling op enkele andere techniekproducten uit het schoolleverancier assortiment, zoals de LEGO-lijn en de materialen van K’NEX. 'Doen' is het motto. 


Alle rubrieken komen aanbod: constructies, transport en beweging, communicatie, elektriciteit en productie.

TopCanon

TopCanon bestaat uit 50 opdrachtkaarten bij de 50 thema’s van de geschiedenis van de Nederlandse canon. Gemaakte kaarten komen in een portfolio.

De leerling maakt zo een eigen 'geschiedenisboek'. De kaarten zorgen voor een brede kijk op het thema en de plaats in de geschiedenis.

 

Waarom TopCanon?

Met Topcanon ontstaat een prachtige interactie tussen het kind en de leerstof, waardoor het leerproces zelfstandig en effectief wordt. De leerkracht treedt hierbij sterk coachend op.

De leerlingen bestuderen het thema en maken de opdrachten op de kaart. De thema’s worden in een context aangeboden die de leerlingen uitdaagt het onderwerp ruim uit te werken. 

De leraar beoordeelt of de leerling de kaart op een voldoende niveau heeft gemaakt. TopCanon is prima te gebruiken als waardevolle aanvulling op elke geschiedenismethode.

Een eigen geschiedenisboek

De leerling bepaalt zelf met welk thema hij begint. 
Gemaakte kaarten komen in een portfolio. 


In dit portfolio komen de uitwerkingen in de volgorde van de Canon. 
Hiervoor is een overzichtskaart aanwezig waarop de leerling bijhoudt hoe ver hij is met het uitwerken van de thema’s. 


De leerling maakt op deze manier een eigen geschiedenisboek: een mooie basis voor het voortgezet onderwijs.

Nieuw: TopCanon tijdlijn + stickers per les

Als aanvulling op TopCanon is er een TopCanon tijdlijn ontwikkeld, inclusief 50 stickers. Deze tijdlijn wordt vanaf groep 5 ingezet en telkens meegenomen naar de volgende groep. Aan het eind van groep 8 zullen alle 50 onderwerpen behandeld zijn en is de tijdlijn volgeplakt met alle stickers

Bekijk voorbeeld TopCanon Tijdlijn

Naslagwerken

De leerling maakt gebruik van verschillende informatiebronnen. 
Centraal staat de informatie die EnToen.nu levert. De leerling kiest de informatie bij kinderen, maar mag ook de informatie voor volwassenen lezen. 


Ook TopOndernemers Onlineklas is een prima informatiebron. Naast informatie op het internet kunnen ook boeken en tijdschriften worden geraadpleegd en films en documentaires worden bekeken. 


Voor gebruikers van TopCanon is er een boekenlijst op de site van TopOndernemers.

 

TopWereld

Topwereld behandelt de topografie van Nederland, Europa en de wereld. Leerlingen onthouden topografie beter vanuit eigen ervaringen. Als je aansluit bij hun ervaringen leren kinderen spelenderwijs en zijn ze gemotiveerd. Dat is het uitgangspunt van TopWereld.

We doen er nog een paar herkenbare situaties en interessante onderwerpen bij en topografie is een leuk vak.

De opdrachtkaart

Een voorbeeld van een opdrachtkaart voor groep 5:

  • Ben je wel eens naar een pretpark geweest?

  • Hoe ben je daar heen gegaan?

  • Langs welke plaatsen ben je gekomen?
     

En een vervolgopdracht als:

  • Welk pretpark zou je ook eens willen bezoeken?

  • Hoe ga je daar naar toe?

  • Langs welke plaatsen zul je reizen?

 

In de andere groepen zijn kaarten die aandacht besteden aan GPS systemen, aan navigatiesystemen, werken met het kompas en Google Earth. Maar ook grotten, kruistochten of een boek als ’Geef me de Ruimte‘ geven mooie aanleidingen voor topografie.

Alle kaarten gedaan? Dan weet je genoeg!

Vanaf groep 5 kun je al werken met Top-o-Wereld. 
Elke serie bestaat uit 20 kaarten voor de groepen 5 t/m 8. 

 

Groep 5 maar ook groep 6 oriënteert zich op Nederland, groep 7 op Europa en groep 8 op de wereld buiten Europa. 

 

Op elke kaart staat een leuke tekening die te maken heeft met het onderwerp en je kunt de kaart alleen of met zijn tweeën maken. 
Als de leerlingen alle kaarten hebben gemaakt, hebben ze voldoende topografische kennis.

© 2020 Kids Learning B.V. - Educatieve Uitgeverij